- Koronavirusohjeistus osallistujille -


1. Tapahtumaan voi osallistua vain terveenä

Kokoukseen osallistuminen sairastuneena tai lievästikin oireilevana ei ole sallittua. Tulethan paikalle täysin terveenä! Tapahtumatiloihin ei myöskään saa tulla vierailemaan, mikäli olet sairastunut koronavirukseen tai oireet vastaavat koronaviruksen taudinkuvaa. Koronavirus aiheuttaa hengitystieinfektion, jonka oireita voivat olla mm. yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky. Lisätietoja koronaviruksen oireista ja hoidosta löydät THL:n sivuilta. Otathan yhteyttä paikalliseen terveydenhuoltoon ja kokouksen järjestäjiin, mikäli epäilet, että olet ollut koronavirukseen sairastuneena tapahtumassa.

2. Pidä huolta käsihygieniasta, yski oikein ja varustaudu tarvittaessa kasvomaskein

Taking Care of the Future -aluevaalikokouksessa painotetaan huolenpitoa henkilökohtaisesta hygieniasta. Käsien huolellista pesemistä ja käsidesin käyttöä tulee korostaa, jotta mahdollisten tartuntojen määrä voidaan minimoida. Käsien peseminen ennen ruokailua, saavuttaessa sisätiloihin ja yskimisen jälkeen on tärkeää. Älä koskettele silmiä, nenää tai suuta, ellet ole juuri pessyt käsiäsi. Jos yskittää, yskithän nenäliinaan tai hihaasi. Älä yski kämmeneesi koskaan. Laita nenäliinat jäteastiaan. Järjestäjä tarjoaa kasvomaskeja kokoustiloissa, mutta otathan niitä myös itse mukaasi.

3. Pidä huolta turvaväleistä

Kokouksessa tulee noudattaa THL:n ja OKM:n ohjetta turvaväleistä. Pyrimme mahdollistamaan etäisyyksien pitämisen parhaamme mukaan. Jokainen ihminen vastaa omalta osaltaan ohjeiden noudattamisesta ja päättää harkintansa perusteella tapahtumiin osallistumisesta.

4. Vältä halailua ja kättelyä
Jälleennäkemisen riemu on suuri pitkän tauon jälkeen. Pyydämme kuitenkin välttämään halailua ja kättelyä koko kokousviikonlopun ajan myös palkitsemisten ja huomionosoitusten yhteydessä. Vaihtoehtoisia tervehtimismuotoja ovat esimerkiksi tervehdyskumarrus tai tuttavallinen kyynärpäätervehdys.

5. Älä tule paikalle, jos olet matkustanut riskimaissa viimeisen 14 vrk aikana

Mikäli olet ollut matkoilla ulkomailla niissä maissa, joihin viranomaiset eivät suosittele matkustamista, ethän osallistu SNKK:n tapahtumiin kahden viikon ajan matkoilta palaamisen jälkeen.

6. Jos tunnet olosi sairaaksi
Jos kokousviikonlopun aikana tunnet olosi yhtään sairaaksi, niin eristäydy muista ihmisistä esimerkiksi hotellihuoneeseen ja ota yhteyttä koronaneuvontapuhelimeen. Järjestäjältä löytyy myös pieni määrä pikatestejä.