— KOKOUSOHJELMA —


OSALLISUUS - KIERTOTALOUS - HYVINVOINTI - HIILINEUTRAALI ELÄMÄ

Lahti - Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021 -hankkeen kunniaksi Taking Care of the Future -aluevaalikokouksen teemassa nostetaan esille ympäristövuoden kantavat teemat kuten osallisuus, kiertotalous, hiilineutraali elämä sekä yksilöiden sujuva ja hyvinvointia lisäävä arki.

Alustava kokousaikataulu löytyy täältä. Keynote- ja ohjelmajulkistuksiamme voit myös seurata Facebook- ja Instagram-tileillämme.
 


KEYNOTE-PUHUJAT


VIESTINTÄ JA VASTUULLISUUS

Tavoitteena maidon hiilijalanjäljen nollaus vuoteen 2035 mennessä ─ Miten Valio ratkoo ilmastohaastetta?
Helena Karhujoki, Valio

Helena Karhujoki työskentelee ruokatalo Valion viestintäjohtajana. Puheenvuorossaan hän pohtii, millaisen roolin yritykset voivat ottaa yhteiskunnassa ja kertoo, mitä konkreettisia toimia Valio tekee ilmastonmuutoksen hidastamiseksi. Valion tavoitteet kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseksi saivat huhtikuussa 2021 Science Based Targets -aloitteen hyväksynnän. Valio on sitoutunut rajoittamaan tuotantoketjunsa ilmastopäästöt Pariisin ilmastosopimuksen mukaiseen, korkeintaan 1,5 asteen nousuun.

Helena kannustaa eri yrityksissä ja organisaatioissa työskenteleviä ammattilaisia tunnistamaan oman toiminnan keskeisimmät vaikutukset ja tekemään niihin liittyviä, aitoja parannuksia. Hän antaa vinkkejä myös kaikille niille, jotka pohtivat, mistä palasista vastuullisuusviestintää olisi hyvä lähteä rakentamaan.


YMPÄRISTÖ JA ENERGIANTUOTANTO

Energia kulkee askeleen edellä - vihreä tulevaisuus on jo täällä.
Johanna Haverinen, Lahti Energia

Lahti Energia on tehnyt isoja ja rohkeita päätöksiä viimeisen vuosikymmenen aikana energiantuotantokapasiteettiinsa. Sen tuloksista pääsevät nyt nauttimaan kaikki kaupunkilaiset, joiden kodit ja yritykset lämmitetään kaukolämmöllä.

Kaukolämmön hiilidioksidipäästöt ovat pienentyneet 80% aikavälillä 1990 - 2020. Tulos ylitti jo moninkertaisesti EU:n 20% päästövähennystavoitteet samalle aikavälille. Saavutus oli myös yksi syy siihen, että Lahti valittiin Euroopan ympäristöpääkaupungiksi vuonna 2021. Lahtelainen energiakäännös on herättänyt suurta mielenkiintoa ympäri Eurooppaa - ja maailmaa. Mitä siis on tehty, miksi ja miten ja onko vielä jäljellä parannettavaa?


HYVINVOINTI

Kuinka lievittää stressiä ja valjastaa seksuaalisuutesi voimavaraksi jaksamiseen?
Katri Peuralinna

Tantric Life Coach, TRE-ohjaaja ja auktorisoitu seksuaalineuvoja Katri Peuralinna tulee kertomaan meille erilaisista stressinpoistomenetelmistä ja siitä, kuinka oman seksuaalisuuden voi valjastaa voimavaraksi omaan jaksamiseen.

Katrin ominta alaa on TRE (Tension, Stress & Trauma Release Exercise) kehon itsehoitomenetelmä sekä Tantra, joka on myös itsensä kehittämisen tie, millä voi oppia tuntemaan itsensä paremmin sekä löytämään omat rajat ja pitämään huolta omasta  jaksamisestaan.


SÄHKÖAUTOPANEELI

Tulevaisuuden liikkuminen

Lauantaipäivän ohjelmassa pääsemme myös seuramaan keskustelua päivän polttavissa puheenaiheissa sähköautopaneelikeskustelussa, jonka aiheena on Tulevaisuuden liikkuminen.

Panelisteina toimivat Kempower Oy:n toimitusjohtaja Tomi Ristimäki, aluemyyntipäällikko Pasi Lagerblom Bergé Auto Nordicsilta, Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin johtava asiantuntija Outi Ampuja sekä Sähköauto -kirjan kirjoittaja, ahkera sähköautolija Joose Luukkanen.

Paneelin juontajana toimii Moottori-lehden päätoimittaja ja Autoliiton viestintäosaston johtaja Ella Parviainen.