— KOKOUSOHJELMA —


OSALLISUUS - KIERTOTALOUS - HYVINVOINTI - HIILINEUTRAALI ELÄMÄ

Lahti - Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021 -hankkeen kunniaksi Taking Care of the Future -aluevaalikokouksen teemassa nostetaan esille ympäristövuoden kantavat teemat kuten osallisuus, kiertotalous, hiilineutraali elämä sekä yksilöiden sujuva ja hyvinvointia lisäävä arki.

Kokousaikataulumme löytyy täältä. Keynote- ja ohjelmajulkistuksiamme voit myös seurata Facebook- ja Instagram-tileillämme.
 


KEYNOTE-PUHUJAT & KOULUTUKSET


VIESTINTÄ JA VASTUULLISUUS: LA 25.9 klo 10.00

Tavoitteena maidon hiilijalanjäljen nollaus vuoteen 2035 mennessä ─ Miten Valio ratkoo ilmastohaastetta?
Helena Karhujoki, Valio

Helena Karhujoki työskentelee ruokatalo Valion viestintäjohtajana. Puheenvuorossaan hän pohtii, millaisen roolin yritykset voivat ottaa yhteiskunnassa ja kertoo, mitä konkreettisia toimia Valio tekee ilmastonmuutoksen hidastamiseksi. Valion tavoitteet kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseksi saivat huhtikuussa 2021 Science Based Targets -aloitteen hyväksynnän. Valio on sitoutunut rajoittamaan tuotantoketjunsa ilmastopäästöt Pariisin ilmastosopimuksen mukaiseen, korkeintaan 1,5 asteen nousuun.

Helena kannustaa eri yrityksissä ja organisaatioissa työskenteleviä ammattilaisia tunnistamaan oman toiminnan keskeisimmät vaikutukset ja tekemään niihin liittyviä, aitoja parannuksia. Hän antaa vinkkejä myös kaikille niille, jotka pohtivat, mistä palasista vastuullisuusviestintää olisi hyvä lähteä rakentamaan.


YMPÄRISTÖ JA ENERGIANTUOTANTO: LA 25.9 KLO 9:15

Energia kulkee askeleen edellä - vihreä tulevaisuus on jo täällä.
Johanna Haverinen, Lahti Energia

Lahti Energia on tehnyt isoja ja rohkeita päätöksiä viimeisen vuosikymmenen aikana energiantuotantokapasiteettiinsa. Sen tuloksista pääsevät nyt nauttimaan kaikki kaupunkilaiset, joiden kodit ja yritykset lämmitetään kaukolämmöllä.

Kaukolämmön hiilidioksidipäästöt ovat pienentyneet 80% aikavälillä 1990 - 2020. Tulos ylitti jo moninkertaisesti EU:n 20% päästövähennystavoitteet samalle aikavälille. Saavutus oli myös yksi syy siihen, että Lahti valittiin Euroopan ympäristöpääkaupungiksi vuonna 2021. Lahtelainen energiakäännös on herättänyt suurta mielenkiintoa ympäri Eurooppaa - ja maailmaa. Mitä siis on tehty, miksi ja miten ja onko vielä jäljellä parannettavaa?


HYVINVOINTI: LA 25.9 KLO 13

Miten valjastaa nautinto voimavaraksi ja stressin lievittäjäksi?
Susanna Syld

Toisintekijöiden kouluttaja, seksuaali- ja parisuhdeterapeutti ja mentaalivalmentaja Susanna Syld tulee kertomaan meille nautinnosta vastalääkkeenä kuormittavalle elämälle.

Työelämän vaatimukset vaativat vahvaa palautumista ja monenlaisella nautinnolla voit lisätä omaa resilienssiäsi. Nautintotaitoja kasvattamalla tarjoilemme itsellemme voimavaroja, mutta myös sykähdyttäviä elämyksiä.


Susanna keskittyy terapiassaan vahvasti kehon ja mielen yhteyteen sekä rentouteen. Mielen on annettava lupaa nautinnolle ja jokaisen on löydettävä aitous oman elämän äärellä. Mitä oikeastaan on nautinto ja millainen vastuu ihmisellä on sen tarjoilusta itselleen?


SÄHKÖAUTOPANEELI: LA 25.9 KLO 11:00

Tulevaisuuden liikkuminen

Lauantaipäivän ohjelmassa pääsemme myös seuramaan keskustelua päivän polttavissa puheenaiheissa sähköautopaneelikeskustelussa, jonka aiheena on Tulevaisuuden liikkuminen.

Panelisteina toimivat Kempower Oy:n toimitusjohtaja Tomi Ristimäki, aluemyyntipäällikko Pasi Lagerblom Bergé Auto Nordicsilta, Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin johtava asiantuntija Outi Ampuja sekä Sähköauto -kirjan kirjoittaja, ahkera sähköautolija Joose Luukkanen.

Paneelin juontajana toimii Moottori-lehden päätoimittaja ja Autoliiton viestintäosaston johtaja Eila Parviainen.


ILMOITTAUDU MUKAAN KOULUTUKSIIN TÄÄLTÄ!


HYVINVOINTI: LA 25.9 KLO 14:00

Tasapainoa ja vireyttä arkeen positiivisen psykologian keinoin
Liisa Ruuda, Onnen Liike

Hidastetaan hetkeksi oman itsemme ääreen, annetaan sykkeen laskea, huomataan hyvää sekä annetaan tilaa tunteille. Työpajassa tehdään harjoituksia yksin ja vuorovaikutuksessa muiden kanssa.

Lämpimästi tervetuloa rentoon ja levolliseen hyvän olon työpajaan!


HYVINVOINTI SU 26.9 KLO 10:00

Keskittymiskoulutus
Hanna Ikonen, Kiteen Nuorkauppakamari

Tiesitkö, että tutkimusten mukaan lähes 3/4 työntekijöistä arvioi, että työpäivästä katoaa tuottavaa työaikaa 2 tuntia tai enemmän erilaisten häiriöiden vuoksi? Erilaisista tekijöistä johtuvat keskittymisen vaikeudet haittaavat siis meistä lähes jokaista töissä ja vapaa-ajalla. Keskittymisen vaikeudet aiheuttavat pahimmillaan psykososiaalista kuormittumista, mikä puolestaan on kasvava ongelma suomalaisessa työelämässä. Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen - keskittymistä voi opetella ja häiriötekijöitä poistaa hyvin yksinkertaisilla tavoilla.

Koulutuksessa opimme yleisimpiä häiriötekijöitä työssä ja kuinka ne voidaan poistaa tai vähintäänkin kuinka niiden vaikutukset voidaan minimoida. Tule oppimaan kuinka saat työtehon takaisin ja työstressin vähemmälle hyvin yksinkertaisin keinoin!

Kouluttajana toimii Kiteen Nuorkauppakamarin IPP 2021, Hanna Ikonen, ikuinen multitaskaaja, joka pyrkii päästämään irti multipaskingista ja keskittymään olennaiseen.


VIRALLINEN JC-KOULUTUS PE 24.9 KLO 14:00

JCI Skills Development: Effective Leadership
Sanni Kirmanen, Mikkelin Nuorkauppakamari

Koulutuksessa käsitellään millaista vaikuttavan johtajuuden tulisi olla paikallisella, kansallisella ja kansainvälisellä tasolla nyky-yhteiskunnan ja tulevaisuuden haasteissa. Koulutuksessa tarjotaan perusta, jonka pohjalta voi kehittää kykyä ja omaa luonnetta motivoida ja johtaa kohti yhteisiä pyrkimyksiä.

Koulutus on osa JCI:n virallisia koulutuksia, ilmoittauduthan myös jci.cc:n kautta!


VIESTINTÄ PE 24.9 KLO 16:00

Jiicee-viestintää jokaiselle eli käytännön vinkkejä kamariviestintää
Ninni Niemi, Lappeenrannan Nuorkauppakamari


Tuntuuko viestintä vaikealta? Sysäätkö viestintävastuun mieluummin muille? Madalletaan kynnystä Jiicee-viestintää jokaiselle-koulutuksen avulla!

Koulutus paneutuu Nuorkauppakamarissa tapahtuvaan viestintään. Koulutus antaa ymmärrystä selkeästä viestinnästä, vaikuttavuudesta, huomion herättämisestä ja mieleenpainuvuudesta. Lisäksi opit, miten kevyen viestintäsuunnitelman avulla saat viestisi paremmin läpi. Koulutuksen aikana pääset jo testaamaan oppimaasi käytännössä.

Koulutus sopii erityisesti sinulle, jos

  • viestiminen tuntuu haastavalta
  • haluat parantaa omaa viestintääsi
  • olet tuore kamarilainen
  • olet aloittamassa (ensimmäistä) projektiasi
  • olet hallitusroolissa

Tule, koe ja ole oman elämäsi nykyaikainen Shakespeare!

Kouluttajana toimii tämän vuoden kouluttaja-akatemialainen Ninni Niemi, Lappeenrannan Nuorkauppakamarista.